Lukaku is 'hot' in Engeland: ''Spits jaagt verdedigers stuipen op het lijf''

Lukaku is 'hot' in Engeland: ''Spits jaagt verdedigers stuipen op het lijf''

28-09-2017 15:29
4

Romelu Lukaku is momenteel niet te stoppen bij Manchester United. 'Big Rom' had woensdag met twee treffers een belangrijk aandeel in de overtuigend 1-4 zege bij CSKA Moskou. Lukaku heeft nu liefst tien keer weten te scoren in zijn eerste negen optredens voor The Red Devils. Deze indrukwekkende cijfers zorgen voor veel positieve reacties.

De Engelse pers is zeer onder de indruk. ''Na een halfuur was het al duidelijk dat de spits verdedigers de stuipen op het lijf jaagt en hen in de fout dwingt,'' zo schrijft de Daily Mail. De journalist van The Mirror was ook uitermate lovende over het optreden van onze landgenoot. ''Lukaku’s afwerking stond op punt maar ook zijn inzet, beweging en snelheid van denken waren heel de match indrukwekkend,'' klinkt het.

United-icoon Roy Keane ziet dat Lukaku de hoge verwachtingen inlost. ''Met 85 miljoen euro was Lukaku een koopje. Het was duidelijk dat hij veel goed zou maken. Hij is uitstekend begonnen. Hij maakt een goede indruk en lijkt me een prima jongen. Hij presteerde al fantastisch bij Everton en nu bij bij een groter en beter team zit, waar hij meer kansen zal krijgen, zal hij aan 25 tot 30 goals per seizoen komen'', zei de Ier tegenover ITV.

Keane wil Lukaku echter ook zien overtuigen in de allergrootste wedstrijden. ''De grote test zal in de belangrijke matchen komen. Dat is wanneer de echt grote spitsen van Manchester United zich in het verleden onderscheidden. Pas wanneer de medailles en prijzen worden uitgereikt, aan het einde van het seizoen, kan je hen echt beoordelen,'' aldus Keane.