Bruggeling verbaast Jan en alleman: 'Eén van de beste in ons kampioenschap'

Bruggeling verbaast Jan en alleman: 'Eén van de beste in ons kampioenschap'

27-09-2017 20:20
1

Club Brugge staat momenteel op kop in de Jupiler Pro League. Eén van de mannen die zeker is van een basisplekje onder Ivan Leko is Brandon Mechele. De verdediger kreeg al heel wat kritiek, maar lijkt nu een onmisbare pion te gaan worden.

Sport/Voetbalmagazine is onder de indruk van de verdediger. 'Mechele zorgt voor de garantie, dankzij zijn meer dan gemiddelde spelinzicht, waardoor hij één van de beste verdedigers wordt in ons kampioenschap als hij de bal niet aan de voet heeft. Zijn anticiperen is altijd goed getimed, zijn uitstekende positiespel vormt een interessante dekmantel voor de impact van Denswil', klinkt het.

Voetballend heeft hij het wat moeilijker, maar volgens het magazine is hij verdedigend uitmuntend. 'Zijn één-tegen-één duels sluit Mechele ook meestal winnend af. Alles vindt anoniem plaats, want zijn stijl trekt geen camera’s aan. Maar de cijfers spreken ondertussen wel boekdelen. Club Brugge incasseerde in zeven wedstrijden amper zes tegentreffers, waardoor ze ruimschoots het klassement aanvoeren van beste verdediging', aldus het weekblad.