Pech voor Anderlecht: basispion mist clash met Celtic

Pech voor Anderlecht: basispion mist clash met Celtic

27-09-2017 07:00
5

Anderlecht staat voor een levensbelangrijk duel in de Champions League. Woensdag krijgt het Celtic Glasgow over de vloer in het Astridpark en mits een zege kan het een belangrijke zaak doen met het oog op de derde plaats in de poule. Dat zal wel zonder Ivan Obradovic moeten gebeuren. 

De Servische linksachter raakt niet fit voor de komst van de Schotse landskampioen. Dat was wel de verwachting, maar dinsdag al gaf coach Nicolas Frutos aan dat de knoop nog moest doorgehakt worden. Dat gebeurde in de loop van de avond, hij zal dus niet spelen. Obradovic sukkelt met last aan het scheenbeen. 

Zijn afwezigheid is een probleem, want de Serviër is de enige echte linksachter bij paars-wit. De rechtsvoetige Dennis Appiah lijkt de depanneren op links, Alexandru Chipciu zou daardoor op de rechtsachter belanden, melden zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad. Olivier Deschacht zou er ook uit de voeten kunnen, als speelt hij tegenwoordig enkel nog centraal.

Kara Mbodji en Lukasz Teodorczyk zijn wel fit en zitten in de selectie, het is nog maar de vraag of zij ineens aan de aftrap verschijnen.