Heeft Club de nieuwe Courtois in huis? 'Buitengewoon, echt verbluffend'

  Heeft Club de nieuwe Courtois in huis? 'Buitengewoon, echt verbluffend'

  maandag 25 september 2017 om 23:06

  Club Brugge kon zondag rekenen op een sterke Ethan Horvath. De Amerikaan hield zijn ploeg recht met enkele knappe reddingen. Peter Vandenbempt kon zijn lof niet op.

  "Het was echt een miraculeuze redding van hem", begint Vandenbempt bij Extra Time. "Club Brugge stond vijf minuten te zwemmen en toen kwam de redding van Ethan Horvath. Hij haalt er een gemaakte goal uit."

  Nochtans leek de doelman toch even onder druk te staan voor de wedstrijd tegen Charleroi. "Hij was een beetje twijfelachtig de voorbije weken, er waren toch wat twijfels. Een heel jonge doelman, maar hij deed het bijzonder goed tegen Charleroi. Zijn redding was buitengewoon, echt verbluffend."

  "Die redding deed me meteen denken aan de testwedstrijd tussen Genk en Standard. Daar blonk Thibaut Courtois uit met een knappe redding op een trap van Aloys Nong. De redding van Horvath was eigenlijk een perfecte kopie. Als hij dezelfde carrière als Courtois tegemoet gaat, ziet het er goed uit", besluit hij.

  Plaats een reactie

  larédo +1455
  maandag 25 september 2017 om 23:20
  Het kan toch allemaal rap gaan hé..
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4340
  maandag 25 september 2017 om 23:25
  Da's echt. Twee weken geleden riepen ze nog dat Butelle nog een kans moest krijgen.
  Hier in België breken ze een speler niet alleen te snel af na paar slechte prestaties maar na een goede prestatie ben je ineens het grote toptalent in wording.
  Gewoon normaal doen gaat blijkbaar niet.
  Nu vandenbempt zegt niet dat horvath zoals courtois is. Gewoon dat die ene redding leek op hem. En dat hij mag hopen op zo een carrière.
  Technisch gezien hield Boeckx Anderlecht 3 a 4 keer recht tegen Beveren met gemaakte goals uit zijn goal te halen. Ongetwijfeld kan je dat ook vergelijken met 1 wedstrijd van 1 of andere topkeeper en daar allerlei dingen aan vast hangen. Maar 1 zwaluw maakt de lente niet.
  Dat zouden ze in België beter leren beseffen
  [Reactie gewijzigd op maandag 25 september 2017 om 23:26]
  Vind ik leuk
  Patfey +4871
  maandag 25 september 2017 om 23:25
  Ja, en volgende keer een aarzeling op een hoge bal en Butelle moet volgens de analysten in zijn plaats spelen :).
  Vind ik leuk
  Mario_ +1642
  dinsdag 26 september 2017 om 04:48
  Dat is een goede keeper, maar even kansen geven is blijkbaar moeilijk voor velen. Anderzijds worden er dan weer spelers de hemel ingeprezen door 1 goede prestatie....
  Horvath zal mee kandidaat zijn voor keeper van het jaar, daar ben ik zeker van.
  Vind ik leuk
  dinsdag 26 september 2017 om 08:13
  Om wel even terug te komen op de zaak: akkoord, Horvath was goed, dus laat ons even jubelen. Maar toch, om de een of andere manier, vind ik niet dat hij al dezelfde autoriteit en zelfzekerheid uitstraalt als Matthew Ryan een paar seizoenen terug.
  Ryan was gewoon niet te passeren, hoogtepunt zijn wedstrijd tegen een Torino. Bij Ethan moet je nog altijd min of meer hopen op een goeie dag.
  Vind ik leuk
  dinsdag 26 september 2017 om 12:25
  Nog een jonge gast , goeie lijnkeeper .Als hij zijn getwijfel, aarzelingen, op hoge ballen - toch het moeilijkste aspect voor een keeper - kan bijschaven , zal hij niet lang meer in Brugge spelen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Heeft Club de nieuwe Courtois in huis? 'Buitengewoon, echt verbluffend'