Frutos hakt keuze onder de lat door voor cruciale pot tegen Celtic

Frutos hakt keuze onder de lat door voor cruciale pot tegen Celtic

25-09-2017 21:50
7

RSC Anderlecht treedt woensdag aan tegen Celtic FC op de tweede speeldag van de Champions League. Frank Boeckx zal die wedstrijd vanop de bank moeten volgen. Concurrent Matz Sels verschijnt immers, net als tegen Bayern München, aan de aftrap, weet Het Laatste Nieuws.

Op zich hoeft dat niet zozeer te verbazen, aangezien de technische staf eerder al aangaf dat Sels de CL-wedstrijden voor zijn rekening zou nemen. Toch is de timing opvallend. In de onterecht gewonnen partij op Waasland-Beveren (1-2) van afgelopen zaterdag blonk Boeckx namelijk uit als nooit tevoren. Met verschillende klassesaves behoedde hij paars-wit er op zijn eentje voor puntenverlies.

Dat mag dus allemaal niet baten, want ook onder Nicolas Frutos is de afspraak duidelijk: Sels speelt in Europa. Eerder mocht hij al aantreden in de Allianz Arena in München, toen nog onder René Weiler. Ondanks een puike prestatie moest de Rode Duivel zich daar drie keer omdraaien (3-0). Tegen Celtic kan hij een belangrijke pion worden met het oog op puntengewin. Met ook nog Paris Saint-Germain in de poule lijkt dat een noodzaak voor Anderlecht.