Gouden tip: Voorin snelheid en kracht nodig om op te boksen tegen Celtic

Gouden tip: "Voorin snelheid en kracht nodig om op te boksen tegen Celtic"

25-09-2017 21:14
4

Voor RSC Anderlecht wordt het woensdag een cruciale avond voor het vervolg van het Europese verhaal. Als paars-wit wil overwinteren, dan haalt het best punten tegen Celtic FC. Alex McLeish geeft de Brusselaars alvast raad.

De Schotse trainer stond enkele jaren terug aan het roer bij KRC Genk en heeft als ex-bondscoach een goede kijk op Celtic. "Wel, ik denk dat Anderlecht veel beter zal moeten spelen dan in de bekerwedstrijd vorige week. Dat was niet het Anderlecht dat ik ken. Het Anderlecht dat ik ken, is snel, agressief, aanvallend ... Als ik ze zo zie spelen, hebben ze denk ik een goede kans om te winnen in het Vanden Stock-stadion", zegt McLeish bij HLN Vista.

Hoe moet Nicolas Frutos het tactisch aanpakken? "Ze moeten de middenvelders van Celtic kort aan de leiband houden", probeert McLeish te helpen. "Die komen graag in de zestien om doelpunten te maken. Volgens mij zal Leander Dendoncker daarin erg belangrijk zijn. Voorin hebben ze snelheid en kracht nodig om op te boksen tegen de Celtic-verdediging."