Van Holsbeeck heeft werk gedaan: Hij heeft me gezegd: stevig, typisch Schots

Van Holsbeeck heeft werk gedaan: "Hij heeft me gezegd: stevig, typisch Schots"

25-09-2017 20:41
3

RSC Anderlecht gooide René Weiler op de keien en boekte onder Nicolas Frutos, zonder wervelend voetbal weliswaar, twee krappe zeges. Die resultaten geven misschien toch het nodige vertrouwen voor woensdag. Dan zakt Celtic FC af naar het Astridpark.

Het duel in de poulefase van de Champions League staat vanzelfsprekend met rood omcirkeld, ook bij Herman Van Holsbeeck. "Ja, de wedstrijd van woensdag is cruciaal. Als je mikt op de derde plaats in deze groep, dan moet je in de thuiswedstrijd de drie punten thuis houden. Ik heb Daniël Renders daarjuist gesproken, die was naar Celtic gaan kijken. Hij heeft mij gezegd: stevig, typisch Schots ook. Ze gaan ervoor, met veel mentaliteit", weet Van Holsbeeck te vertellen in HLN Vista.

"Dus het wordt zeker en vast geen gemakkelijke wedstrijd", vervolgt de manager. "Maar in de Champions League zijn er geen gemakkelijke wedstrijden. Er zijn heel moeilijke wedstrijden, PSG of Bayern. Maar als je iets wil betekenen, dan ga je wel punten moeten pakken." Op de openingsspeeldag slaagde Anderlecht daar niet in, al viel dat wel te verwachten. Op het veld van grootmacht Bayern München werd het 3-0.