Grote klasse: Mertens steekt onfortuinlijke concurrent hart onder de riem

Grote klasse: Mertens steekt onfortuinlijke concurrent hart onder de riem

25-09-2017 20:18
1

Dries Mertens heeft zich weer wat populairder gemaakt in Napels. Nu zijn concurrent Arkadiusz Milik voor een donkere periode staat vanwege een nieuwe zware blessure, probeert de Rode Duivel hem erbovenop te helpen.

Milik kwam in de zomer van 2016 over van Ajax Amsterdam en begon voortvarend aan zijn hoofdstuk bij SSC Napoli. Na enkele maanden sloeg het noodlot echter toe: een kruisbandletsel dwong hem tot een lange revalidatie. Daardoor kreeg Mertens de kans in de punt van de aanval. Die rol vulde onze landgenoot weergaloos in, met een karrenvracht aan doelpunten tot gevolg.

Net nu Milik klaar was om topfit terug te keren, kreeg hij opnieuw een opdoffer van jewelste. Voor de tweede keer bleek zijn kruisband de boosdoener. Hoewel dit op papier goed nieuws kan betekenen voor Mertens, zit de Duivel in met zijn Poolse collega. 'Mijn vriend, in twee jaar tijd heb je getoond een sterke kerel te zijn, zowel vanbinnen als vanbuiten. Ik ben er zeker van dat je nog beter zal terugkeren dan ervoor. Forza Arek!', schrijft de dribbelkont.