Champions League-tegenstander vol lof over Mertens: Eén van de betere spitsen

  Champions League-tegenstander vol lof over Mertens: "Eén van de betere spitsen"

  maandag 25 september 2017 om 19:40

  Giovanni van Bronckhorst schuift Feyenoord in de underdogpositie in aanloop naar het treffen met Napoli in de Champions League. De oefenmeester is onder de indruk van de Italianen, waar Dries Mertens de grote ster is.

  "Wij zijn niet de favoriet, zo eerlijk moet je zijn. Maar een kans is er altijd", zegt Van Bronckhorst op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. "Zij zijn in Italië erg sterk. Wij moeten ons wapenen." Mogelijk kiest hij ervoor om af te stappen van een systeem met vleugelaanvallers. "Dat is goed mogelijk. Soms vraagt een tegenstander om een aanpassing."

  Feyenoord verloor eerder met 0-4 van Manchester City, dat er net als Napoli lustig op los combineert. "Napoli speelt mooi positiespel. Ik kijk daar graag naar. Maar morgen is het de tegenstander en gaan wij het ze moeilijk maken."

  Van Bronckhorst kent bij de Napolitanen de rol van Dries Mertens, oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV. "Wij kenden hem als buitenspeler, nu is hij één van de betere spitsen. Behendig, snel, hij past hier."

  Van Bronckhorst verheugt zich over het treffen in San Paolo, maar baalt wel dat de Rotterdamse supporters niet welkom zijn in Italië. "Net als in De Kuip hangt hier een mooie sfeer. Ik vind het wel jammer dat onze fans niet welkom zijn. Wij hebben die steun nodig."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Champions League-tegenstander vol lof over Mertens: "Eén van de betere spitsen"