Vurige Sa Pinto zit tegen Anderlecht niet op de bank bij Standard

Vurige Sa Pinto zit tegen Anderlecht niet op de bank bij Standard

25-09-2017 15:18
3

Standard won dit weekend met 2-1 van Lokeren. In de laatste minuut scoorde Paul-José Mpoku de winnende treffer. Ricardo Sa Pinto vierde dat doelpunt redelijk hevig. Zo hevig dat hij op de volgende speeldag tegen Anderlecht niet op de bank mag zitten.  

Na de treffer van Mpoku rende Sa Pinto richting de speler. Samen vierden ze het doelpunt achter de goal. Bart Vertenten verwees daarna Sa Pinto naar de tribune. Ook assistenten Ricardo Manuel Pinto Pereira en Rui Tomas Faustino Pinto Da Mota gingen volgens de scheidsrechter te ver. 

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vindt nu dat Sa Pinto een schorsing moet krijgen van één speeldag. Daardoor moet Sa Pinto geschorst toekijken tegen Anderlecht. Ook vorderde het parket een boete van 400 euro.  

Het parket vraagt ook een schorsing van twee wedstrijden voor Carlinhos. De aanvaller van Standard kreeg in het slot van de match tegen Lokeren een rode kaart. Hij kreeg die na een fout op Tom Sutter. Carlinhos mist daardoor de match in Anderlecht en de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Standard kan nog in beroep gaan.