Nieuw drama voor Milik bevestigd: concurrent Mertens maandag al geopereerd

Nieuw drama voor Milik bevestigd: concurrent Mertens maandag al geopereerd

25-09-2017 14:16

Een nieuw persoonlijk voor Arek Milik. De Poolse spits van Napoli heeft voor de tweede keer in een jaar tijd zijn voorste kruisband afgescheurd.

Milik is maandag al geopereerd. Vorig seizoen scheurde hij de voorste kruisband in zijn linkerknie en dit keer is het mis met zijn rechterknie. Milik liep de blessure zaterdag op, in de slotfase van SPAL 2013 - Napoli (2-3). De kwetsuur zou gecompliceerder zijn dan de vorige keer.

Napoli betaalde een jaar geleden 33 miljoen euro aan Ajax voor Milik, maar een gelukkig huwelijk is het nog niet. De spits scoorde aanvankelijk aan de lopende band. Nu is hij echter voor de tweede keer teruggeworpen door een zware blessure.

Het is niet bekend of de nieuwe knieblessure verband houdt met zijn oude blessure. Daarvan herstelde Milik binnen vier maanden en dat is veel sneller dan normaal gesproken staat voor een gescheurde kruisband. Hij ontbreekt logischerwijs in de Champions League-wedstrijd van Napoli tegen Feyenoord (dinsdag). Dries Mertens komt hierdoor weer in de punt van de aanval terecht.