Maakte Anderlecht de verkeerde keuze? Hij haalt het niveau niet

Maakte Anderlecht de verkeerde keuze? "Hij haalt het niveau niet"

25-09-2017 13:02
6

Anderlecht heeft op papier een mooie week achter de rug met twee zeges, maar het spel liet te wensen over. Peter T'Kint van Sport/Voetbalmagazine zag een povere prestatie, maar legt niet alle schuld bij coach Nicolas Frutos. Verschillende spelers geven ook niet thuis.

Het spelbeeld blijft ook na het ontslag van René Weiler hetzelfde. "Veel verschil met Weiler zie ik alvast niet. Waasland-Beveren had altijd moeten winnen, alleen een gebrek aan efficiëntie zorgde ervoor dat Anderlecht met de punten ging lopen. En een wonderbaarlijke Boeckx in doel."

Tactisch lijkt Frutos nog geen meester. "Wat mij vooral zorgen baart, is de reactie van Frutos na de match, waar hij verkondigde dat het systeem en de namen zullen veranderen naargelang de opponent. Ook in de wedstrijd zelfs schuift hij voortdurend met systemen en namen. Dan weer in een driemansverdediging, dan met vier, Trebel als linksachter, enzoverder... Ik heb de indruk dat tegenwoordig heel wat trainers het te moeilijk willen maken."

De Argentijn heeft op sommige posities evenwel te weinig kwaliteit. "Frutos is niet gediend door het onevenwicht in de kern bij paars-wit. Dat er geen alternatief is voor Obradovic en hij dan de jonge Sowah moeten plaatsen, daar kan hij weinig aan doen. En Harbaoui bewees de voorbije week alleen maar dat hij niet het niveau haalt dat je van een Anderlechtspits mag verwachten. Stanciu komt er een beetje door en Dendoncker ook, dat zijn lichtpunten. Maar Trebel en Hanni blijven zoeken naar de goede vorm."

Intenties?
Verder zijn de bedoelingen van Frutos voorlopig niet echt duidelijk. "Hij legt zichzelf enorm veel druk op door over die finales te spreken, maar waarom doet hij dat? Om voor zichzelf iets te bewijzen? Het is niet mij daarbij niet duidelijk of het hem om Anderlecht te doen is, of om zijn eigen carrière. Hij moet opletten dat hij zich niet vergaloppeert en hij moet vooral niet te hoog van de toren blazen, want er rest hem nog enorm veel werk om de ploeg aan het voetballen te krijgen."