Grote zorgen voor Racing Genk: Zelfs geen kleine stapjes vooruit

Grote zorgen voor Racing Genk: "Zelfs geen kleine stapjes vooruit"

25-09-2017 10:47
2

Racing Genk heeft weer niet kunnen winnen, tegen rode lantaarn KV Oostende bleef het steken op 1-1. Hoe lang duur het nog eer Genk uit de startblokken schiet? Stef Wijnants vindt het wel de hoogste tijd.

Met 9 op 24 kan Genk absoluut niet tevreden zijn. Het geleverde spel mist voorlopig dreiging.  "De situatie van Genk wordt stilaan problematisch. Je kan als coach wel zeggen dat het gaat komen. Maar ik zie het niet. Zelfs geen kleine stapjes vooruit", klinkt het hard in Het Belang Van Limburg.

Genk leek Oostende in de eerste helft te controleren, maar dat bleek schijn. "Opvallend: toen Oostende na rust het initiatief overnam, had Genk geen antwoord. Dus stel ik me de vraag: wat is dat verhaal van Stuivenberg? Dynamisch, dominant spel? De fameuze driehoek Pozuelo-Malinovskyi-Berge? Ik zie het allemaal niet. En de harde kern ook niet. Die draaide zijn rug naar het veld. Ik wil dat niet opblazen. Maar het is toch een veeg teken."

Genk heeft nu dringend broodnodige punten nodig. "Er zit geen vaart in. De matchen tegen Eupen en Moeskroen, die er nu aankomen, zijn dus cruciaal. Want daarna volgen Brugge, Anderlecht en Zulte Waregem nog."