'Leko heeft gelijk: Club Brugge is de beste ploeg van België'

'Leko heeft gelijk: Club Brugge is de beste ploeg van België'

25-09-2017 09:45
8

Club Brugge won zondag de topper tegen Charleroi met 1-2. Voor en na de wedstrijd beweerde Ivan Leko dat Blauw-Zwart de beste ploeg van België is. Het Laatste Nieuws geeft de trainer van Club Brugge gelijk. 

De krant was in de wolken met het spelbeeld van de topper. 'Amusement in het Zwarte Land. Twee ploegen die er voor gingen. En de beste won. Club Brugge speelde een voortreffelijke wedstrijd, en stilaan wordt de hand van de trainer duidelijk. Club is klaar om zondag AA Gent de uppercut toe te dienen.'

Volgens Het Laatste Nieuws staat Club Brugge er op dit moment. 'Het voetbal dat Blauw-Zwart gisteravond etaleerde op Mambourg kunnen we catalogeren onder het beste dat we dit seizoen al zagen op de Belgische velden. Snelle balcirculatie, diepgang, kansen, en áls het nodig was, eindelijk, een sterke doelman Horvath.

'In de zomer zagen de bookmakers de toekomst van Leko niet rooskleurig in - grote kans om Kerst niet te halen. De laatste week van augustus was een kantelmoment. Leko had zijn oren laten hangen naar spelers en bestuur om in de Europese partij in Athene af te stappen van zijn 3-5-2-systeem, en had daar achteraf spijt van. Voortaan 'my way or the highway', bedacht Leko, en dan was het maar aan datzelfde bestuur om al dan niet mee te stappen in zijn verhaal. Met voorsprong leider - Ivan Leko heeft gelijk: Club Brugge is de beste ploeg van België', besluit Het Laatste Nieuws.