Uitblinker van Club Brugge droomt van meer: “Hopelijk zag de bondscoach dit”

Uitblinker van Club Brugge droomt van meer: “Hopelijk zag de bondscoach dit”

25-09-2017 06:55
1

Club Brugge won zondag met 1-2 op het veld van Charleroi. Dat kwam mede door een sterke prestatie van Ethan Horvath, De 22-jarige Amerikaan speelde eindelijk zijn referentiematch voor Blauw-Zwart.

Ook Horvath had zondag door dat hij bij de uitblinkers behoorde in het Zwarte Land. Hij droomt nu van de nationale ploeg. "Hopelijk bekijken ze mijn wedstrijd en die van tegen Mechelen", aldus Horvath in Het Laatste Nieuws.

De Amerikanen spelen binnenkort tegen Panama en Trinidad en Tobago. "Dit weekend worden de laatste MLS-matchen gespeeld en dan wordt de selectie bekendgemaakt. Ik heb vaak contact met de keeperstrainer, die mij af en toe opbelt om wedstrijdfases door te nemen. Niet zo vaak als met Jan Van Steenberghe, maar toch op regelmatige basis. Zij zien toekomst in mij, alleen heb ik pech dat Jürgen Klinsmann niet langer bondscoach is."

"Bruce Arena geeft op dit moment de voorkeur aan de doelmannen die in de MLS spelen (Guzan, Howard en Rimando, nvdr), maar door zo te spelen als tegen Mechelen en Charleroi kan daar verandering in komen. Ik hoop dat ik volgende week mag gaan. Op dit moment ben ik in topvorm, hopelijk wordt dat ook beloond."