Standard mag vieren: Mpoku zorgt in toegevoegde tijd voor de verlossing

Standard mag vieren: Mpoku zorgt in toegevoegde tijd voor de verlossing

24-09-2017 21:51
2

Standard heeft op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De Rouches kwamen wel op achterstand tegen Lokeren na een doelpunt van Benchaib. Na de pauze zette Standard de scheve situatie recht via Cop en Mpoku.

Tijdens een gezapige aanvangsfase vielen er amper hoogtepunten te noteren. Standard probeerde wel, maar slaagde er niet in een degelijke aanval in elkaar te boksen. Daar kon zelfs een heftig gesticulerende trainer Ricardo Sa Pinto weinig aan veranderen. Het was 37 (!) minuten wachten op een eerste bal tussen de palen. Mpoku nam een vrije trap en zwiepte de bal strak naar de hoek. Verhulst kon er nog net bij.

Iedereen leek zich neer te leggen bij een 0-0 ruststand, maar dat was zonder Benchaib gerekend. De jongeling nam met een heerlijke volley doelman Ochoa te grazen. Bij het eerste gevaar van Lokeren was het meteen raak. Een domper voor Standard, dat moest bezinnen tijdens de rust. Coach Sa Pinto bracht Marin in de ploeg en die zorgde meteen na de pauze voor gevaar. Zijn voorzet werd door Cop gedevieerd, maar Verhulst tikte het leer weg.

Even later besloot Marzo om de Rouches een handje toe te steken. De rechtsachter van Lokeren mocht gaan douchen na een tweede geel karton. Het sein voor Standard om opnieuw in de aanval te trekken. Amper enkele minuten na de uitsluiting van Marzo hingen de bordjes al gelijk. Fai kreeg alle tijd om voor te zetten. Cop kwam inlopen aan de eerste paal en scoorde. In de slotfase zorgde Mpoku voor verlossing op Sclessin. Hij kreeg te veel vrijheid en trapte het winnende doelpunt voorbij Verhulst.