Analist gelooft in opvallende trainerswissel: Volgens mij is citroen uitgeperst

Analist gelooft in opvallende trainerswissel: "Volgens mij is citroen uitgeperst"

24-09-2017 21:08
8

De situatie van Hein Vanhaezebrouck wordt steeds neteliger bij AA Gent na de nieuwe nederlaag tegen Zulte Waregem (0-1). De trainer gaf na de wedstrijd toe dat hij niet weet of hij het tij kan doen keren. Bovendien klinkt zijn naam steeds luider bij RSC Anderlecht, dat een opvolger zoekt voor de ontslagen René Weiler.

In Stadion van zondagavond liet analist Aad De Mos zijn licht schijnen over de moeilijke situatie in Gent en Anderlecht. "De weg voor Hein naar Brussel ligt open", vertelde de Nederlander. "Je ziet dat ze geen vertrouwen hebben en de ploeg heeft nood aan een referentiewedstrijd, maar ik weet niet of die er zal komen. Volgens mij is de citroen uitgeperst."

Bij paars-wit krijgt Nicolas Frutos momenteel zijn kans als interim-trainer. De Argentijn won wel twee keer, maar volgens De Mos zal hij niet aanblijven. "Hij heeft tijd nodig. In zijn land zou hij wel tot zijn recht komen, maar hier zie ik hem eerder als spitsentrainer. Vanhaezebrouck is de droomkandidtaat voor Anderlecht. En als ze toch voor een buitenlander willen gaan, dan maar Frank De Boer. Die staat voor het voetbal dat Anderlecht moet spelen en waar het publiek naar snakt."

Lees ook: Louwagie verstopt zich niet en komt uitleg geven over benarde Gentse situatie