Club Brugge grijpt overwinning in de slotfase en loopt vier punten uit

24-09-2017 19:48
23

Club Brugge heeft de topper van de achtste speeldag met 1-2 gewonnen op het veld van Sporting Charleroi. De bezoekers kwamen op voorsprong via Wesley Moraes, maar dankzij Kaveh Rezaei kwamen de Zebra's op gelijke hoogte. Anthony Limbombe scoorde in de slotfase het winnende doelpunt. Blauw-Zwart loopt daardoor vier punten uit op Charleroi, dat wel tweede blijft in de Jupiler Pro League.

Tijdens een uitstekende eerste helft vielen er geen doelpunten te noteren in het Stade du Pays de Charleroi, maar beide ploegen zorgden voor een aangename wedstrijd. Dennis kwam naar binnen en trapte, Penneteau verkleinde zijn hoek perfect en pakte ook nog eens de rebound van Cools. Even later kreeg Vanaken de beste kans voor de rust. Hij rukte op met de bal, maar vond geen aanspeelpunt en besloot zelf uit te halen. Zijn pegel spatte uiteen op de paal.

Na een kwartiertje rusten kwamen de bezoekers met veel grinta uit de kleedkamers. Voor doelgevaar was het wel wachten op een flits van Vanaken. De middenvelder kapte Martos heerlijk uit en zocht Vormer aan de rand van de zestien. Wesley hinderde de Club-kapitein en nam dan maar zelf de bal over. Een uitstekende keuze, want de aanvaller vond een gaatje en tikte de 0-1 tegen de netten. Een verdiende voorsprong voor Club, maar Charleroi weigerde op te geven.

Tainmont kreeg alle tijd en ruimte om voor te zetten. Rezaei stond moederziel alleen aan de verste paal en kopte de gelijkmaker in de kooi. De Zebra's roken bloed en bleven in de aanval trekken. Nurio ontsnapte op links en bediende Benavente, die meteen uithaalde, maar Horvath schudde een wereldsave uit zijn mouw. De thuisploeg zette alles op alles, maar kreeg het deksel op de neus. Limbombe poeierde twee minuten voor affluiten de winnende goal in de verste hoek voorbij Penneteau.