Vanhaezebrouck over genomen risico: Ik weet dat dat misschien dom is

Vanhaezebrouck over genomen risico: "Ik weet dat dat misschien dom is"

24-09-2017 18:34
8

KAA Gent kreeg zondag tegen Zulte Waregem weinig klaar. Dat zag ook Hein Vanhaezebrouck. Na 55 minuten probeerde de trainer het tij te keren. Hij voerde drie wissels op hetzelfde moment door. 

"Ik kon er moeilijk zeven vervangen", aldus Vanhaezebrouck tegenonver Sporza. "Ik heb er in de tweede helft meteen drie ingebracht. Ik weet dat dat misschien dom is als je nog een blessure oploopt, maar het was de enige manier om het publiek achter de ploeg te krijgen. Tien minuten lukte dat, maar we hadden geen presence in de box. En daarna voelde je de twijfel opnieuw de bovenhand nemen, met traag voetbal en veel balverlies."

Gent staat nu een straatlengte achter op Zulte Waregem. "Als ik eerlijk ben, denk ik niet dat we onze 10 punten achterstand op Zulte Waregem nog zullen goedmaken", stelde Vanhaezebrouck. "Als je voelt dat er twijfel in de groep zit, dat er geen durf is, dan ben je een beetje machteloos ... Dat krijg je er heel moeilijk uit in de wedstrijd zelf. We kunnen nu in de week weer praten, bijsturen en nog eens met andere spelers proberen, maar het is niet eenvoudig."

Lees ook: Vanhaezebrouck: "Voor mij was dit vooral ontgoochelend voor de supporters"