Beerschot Wilrijk krijgt een ijskoude douche aan Den Dreef

24-09-2017 17:45

Beerschot Wilrijk heeft in extremis nog een zege uit handen gegeven tegen Oud-Heverlee Leuven. In de slotfase pakte het toch nog een gelijkmaker.

Het was OHL dat het sterkste uit de startblokken kwam. Diedhiou en Storm zorgden voor dreiging, maar doelman Perez moest niet in actie komen. Beerschot Wilrijk kon pas na een halfuur echt dreigen. Van Hyfte zette François op weg naar een goal, maar die werd afgekeurd voor buitenspel. De eerste helft was een maat voor niets, met bijzonder weinig doelgevaar.

Ook in de tweede helft nam OHL het heft in handen, maar het waren de bezoekers die wisten te scoren. Placca glipte door de buitenspelval en bleef ijzig kalm. Gillekens was kansloos. Van Hyfte pakte even daarna nog rood na protest en zo kwam OHL nog opzetten. Perez kon de knal van Storm evenwel uit zijn doel ranselen. De Kielse Ratten trokken massaal terug en kregen het deksel nog op de neus. In minuut 95 maakte Storm nog de 1-1.

Beerschot komt wel weer alleen op kop, met één punt voorsprong op Cercle Brugge. Die twee clubs lijken samen te gaan strijden voor de eerste periodetitel.