Crisis in Gent, Zulte Waregem haalt het na blunderende Buffalo's

Crisis in Gent, Zulte Waregem haalt het na blunderende Buffalo's

24-09-2017 16:25
9

De crisissfeer bij KAA Gent is weer helemaal terug. Na twee overwinningen verloor Gent thuis met het kleinste verschil van Zulte Waregem. De 0-1 eindstand stond al na drie minuten op het bord.

Hoe slecht kun je aan een match beginnen? Noe Dussenne en Samuel Gigot zochten het uit. Ze blunderden en Ivan Saponjic profiteerde. De aanvaller mocht alleen op de keeper af, bleef kalm en verschalkte Lovre Kalinic. 0-1 na amper drie minuten.

Gent moest meteen achtervolgen, maar een vuist maken? Nee, dat zat er niet in. Roman Yaremchuk, die eens in de basis mocht beginnen, probeerde wel, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet.

Vlak voor de rust was het even schrikken. Julien De Sart viel geblesseerd uit. Met een brancard moest hij van het veld worden gedragen. In zijn plaats kwam Sander Coopman. Na de pauze greep Hein Vanhaezebrouck stevig in.

Drie wissels voor de prijs van één
In de 55e minuut wisselde hij drie spelers tegelijk. Leverde dat iets op? Nee. Zulte Waregem behield de controle en kon er een paar keer gevaarlijk uitkomen op de counter. Gescoord werd er in de Ghelamco Arena niet meer. Door de nederlaag staat Gent nu tien punten achter op Zulte Waregem. Play-Off 1 lijkt heel ver weg voor de Buffalo's.

Zulte Waregem pronkt nu op de derde plaats met zestien punten. Dat zijn er twee minder dan leider Club Brugge. Blauw-Zwart speelt later op zondag nog de topper tegen Charleroi. De Zebra's staan tweede in de stand met zeventien punten. 

Lees ook: Supporters zien Vanhaezebrouck al bij Anderlecht: "Exit Hein en richting RSCA?"