Er hangen nog veel emoties in de kleedkamer na het vertrek van Weiler

"Er hangen nog veel emoties in de kleedkamer na het vertrek van Weiler"

24-09-2017 11:49

Nicolas Frutos is zijn opdracht als (interim-)coach van RSC Anderlecht gestart met twee zeges. Daarmee is echter zowat alles gezegd: tegen KVC Westerlo werd het slechts 1-0, Waasland-Beveren verdiende zaterdagavond simpelweg de drie punten.

Uiteindelijk ontsnapte Anderlecht en keerde het met een 1-2-overwinning terug naar Brussel. "Waasland-Beveren heeft een fenomenale match gespeeld", verwijst Frutos bij Sporza eerst naar de sterkte van de tegenstander. "Het wilde voetballen en de spelers wisten duidelijk wat ze moesten doen. Wij hebben wel geprobeerd om goed te spelen, maar de automatismen zijn er nog niet."

De Argentijn heeft daar een opmerkelijke verklaring voor. "Er hangen nog veel emoties in de kleedkamer na het vertrek van Weiler. Het was niet makkelijk. Er is ook veel druk op de spelers. In mijn tijd bestond alleen sms, maar nu zien ze op hun smartphone alles wat er geschreven wordt. Het belangrijkste is nu dat we twee keer winnen deze week. Hopelijk geeft dat het nodige vertrouwen om ons spel te verbeteren."

Ook nu geen Kums
Op champagnevoetbal blijft het intussen wachten. "Dit is ook niet het voetbal dat ik wil zien", verzekert Frutos. "We moeten blijven geloven dat het beter kan en stilaan zal dat ook wel gebeuren. Voor mij was dit een kwartfinale, woensdag speel ik een halve finale." Dan wacht Celtic FC op de tweede speeldag van de groepsfase van de Champions League.

Frutos probeerde het tij te keren met enkele wissels. Dat leek iet of wat beterschap te brengen. "Als je bij Anderlecht speelt, moet je altijd klaar zijn om te spelen en je niveau te tonen. Gerkens en Beric hebben dat heel goed gedaan." Wie - alweer - geen minuten kreeg, was Sven Kums. "Dat was een tactische keuze", bleef de T1 op de oppervlakte over die keuze.