'Van Marwijk slaat aanbieding af om razendsnel weer aan de slag te gaan'

'Van Marwijk slaat aanbieding af om razendsnel weer aan de slag te gaan'

24-09-2017 10:42

Bert van Marwijk heeft geen trek in een avontuur als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat berichten media in het land. De 65-jarige Nederlander plaatste zich onlangs met Saoedi-Arabië voor het WK in Rusland, maar kreeg vervolgens zijn congé.

Van Marwijk was in overleg over contractverlenging, maar raakte in de clinch met de voetbalbond van Saoedi-Arabië. De ex-keuzeheer van het Nederlands elftal was niet blij met allerlei eisen. De Verenigde Arabische Emiraten zagen daardoor hun kans schoon, maar kregen nul op het rekest.

De Emiraten zoeken een bondscoach die met het nationale elftal hoge ogen kan gooien op de strijd om de Azië Cup in 2019, dat het land zelf organiseert. De Verenigde Arabische Emiraten maken na de vierde plaats in de groep met ook Saoedi-Arabië geen kans meer op een WK-ticket. De laatste WK-deelname dateert alweer uit 1990.

Nu Van Marwijk geen interesse heeft, proberen de Emiraten een andere grote vis binnen te halen. Jürgen Klinsmann en Javier Aguirre prijken op het lijsje.