Klopp keert kar helemaal: We hadden vertrouwen dat Mignolet hem zou stoppen

Klopp keert kar helemaal: "We hadden vertrouwen dat Mignolet hem zou stoppen"

24-09-2017 10:16
2

Simon Mignolet heeft zich zaterdag weer in de harten van de supporters van Liverpool FC én trainer Jürgen Klopp gekeept. De Rode Duivel stopte tegen Leicester City een strafschop van Jamie Vardy, waardoor zijn team de drie punten kon vasthouden: 2-3. Klopp was dan ook tevreden ... en kritisch.

Over de gekeerde penalty kon de Duitser natuurlijk enkel maar positief zijn. "Het is zeker een situatie waar hij zich comfortabel bij voelt", verwijst Klopp volgens RTBF naar eerdere strafschopreddingen van Mignolet. De statistieken bewijzen overigens dat Big Si een specialist is. "Dat stelt het team gerust. De beslissing om er één te geven, was niet goed, maar we dachten niet dat het doelpunt zou worden. Eigenlijk hadden we wel hoop dat Mignolet hem kon keren en hij heeft het opnieuw geflikt."

Over de algehele prestatie van zijn doelman was Klopp net dat tikkeltje kritischer. "De penalty is slechts één episode in de wedstrijd, maar als je er één redt, maakt dat de match van een keeper al meteen erg goed. Toch is hij schuldig aan het eerste tegendoelpunt, maar we moeten hem ook niet in die situatie duwen. En, niet vergeten, in het begin was er zijn mooie redding op Vardy. Hij heeft een goede match gespeeld", besluit de coach.