'Messi vroeg me of ik gehuurd was van Manchester City. Hij is een goed persoon'

'Messi vroeg me of ik gehuurd was van Manchester City. Hij is een goed persoon'

24-09-2017 09:09

FC Barcelona won zaterdagavond eenvoudig met 3-0 van Girona, maar Lionel Messi kwam weinig in het stuk voor. Dat was te danken aan Pablo Maffeo, die de Argentijnse wereldster negentig minuten moest schaduwen.

Voor veel frustratie leek de specifieke mandekking niet te zorgen bij Messi. "Hij kwam na tien minuten naar mij toe en vroeg me waar op het veld ik zijn directe tegenstander graag wilde hebben", verklapt Barça-trainer Ernesto Valverde. Ook Maffeo, gehuurd van Manchester City, had alle tijd om bij te praten met de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar.

"Hij vroeg mij een aantal dingen, bijvoorbeeld of ik was gehuurd van Manchester City en hoe oud ik was", vertelt Maffeo in Spaanse media. "Ik moest hem schaduwen, dicht bij hem blijven en niet op de bal letten. Messi zei ook tegen me: 'Je gaat hier heel de dag staan'. En ik zei: 'Je bent de beste ter wereld, ik heb geen keuze'. Hij is een goed persoon."

Hoewel Maffeo en Messi veel met elkaar optrokken, vroeg de twintigjarige verdediger na afloop niet om het shirt van de aanvaller. "Een vriend van mij wilde het shirt van Ter Stegen, dus ik heb daarom gevraagd. Messi is de beste voetballer ter wereld, maar vrienden gaan voor."