Anderlecht heeft probleem: 'Zijn diploma wordt niet aanvaard in België'

Anderlecht heeft probleem: 'Zijn diploma wordt niet aanvaard in België'

24-09-2017 07:07
14

Anderlecht won gisterenavond met 1-2 op bezoek bij Waasland-Beveren. Voor de wedstrijd werder er vraagtekens geplaatst bij enkele keuzes van Nicolas Frutos. Toch leidde hij zijn ploeg naar twee overwinningen in twee wedstrijden. De Argentijn heeft nooit weggestoken erg graag de nieuwe hoofdcoach van Anderlecht te worden.

Toch doet er zich een mogelijk probleem voor: zijn Argentijns trainersdiploma wordt niet aanvaard in België. Daarom is Frutos nu aan de Pro Licence-cursus bezig. Opleider Kris Van Der Haegen is positief over de Argentijn. "Bij zijn voorstelling had hij een dossier van 130 bladzijden bij. Het was briljant. Wat voetbal betreft, is hij een echte freak", steekt hij zijn lof niet onder stoelen of banken in Het Nieuwsblad. 

"Hij is met meer zaken bezig dan zijn collega’s. Fysiologie, blessurepreventie, voedingsleer. Allemaal zaken waar hij veel over leerde tijdens zijn eigen carrière. Net zoals de meeste ex-profs is hij ook technisch en tactisch erg onderleg", aldus Van Der Haegen.