Dodelijk efficient Anderlecht pakt driepunter na belabberde match

Dodelijk efficient Anderlecht pakt driepunter na belabberde match

23-09-2017 22:15
9

Anderlecht is door het oog van de naald gekropen op het veld van Waasland-Beveren. Op de Freethiel was het lange tijd bijzonder slecht, maar paars-wit toonde zich dodelijk efficiënt.

Frutos experimenteerde erop los en bracht onder meer Sowah, Bruno en Harbaoui in de basis. Kums en Onyekuru startten weer op de bank. Na zes minuten kreeg Anderlecht al een opdoffer. Uitgerekend Thelin kon scoren na een perfecte voorzet van Boljevic. Even later kon Morioka de 2-0 maken na een perfecte counter, maar hij schoot op Boeckx. Anderlecht kon in heel de eerste helft één keer dreigen, maar Goblet redde op een poging van Stanciu.

Onyekuru mocht dan toch inkomen in de tweede helft, maar dat bracht niet meteen beterschap. De thuisploeg kreeg nog een paar kansen om de genadeslag toe te dienen, maar ze lieten dat na. Het bleken dure missers. Stanciu kon namelijk op een kwartier voor het einde de 1-1 binnenwerken na een onterecht toegekende corner. Een domper voor Waasland-Beveren, maar het werd nog erger. Verdediger Spajic maakte even later zowaar de winning goal. Waasland-Beveren kreeg nog een reuzekans, maar Myny miste onbegrijpelijk.

Anderlecht heeft inmiddels al twaalf punten verzameld, al was deze overwinning heel gevleid. Waasland-Beveren kan zijn goede spel niet verzilveren en blijft achter met negen punten.