Stuivenberg snoert critici de mond: Wat bedoelen ze daarmee?

Stuivenberg snoert critici de mond: "Wat bedoelen ze daarmee?"

23-09-2017 22:00
4

Racing Genk is bezig aan een dramatisch seizoensbegin, nu ook met een 1-1 thuis tegen rode lantaarn KV Oostende. Met 9 op 24 kunnen de Limburgers allesbehalve tevreden zijn. Albert Stuivenberg krijgt kritiek, maar bijt bij Sporza van zich af.

De coach van Racing Genk geeft aan dat Oostende niet zo'n slechte opponent is. "Oostende staat dan wel onderaan, maar dient daar niet te staan. Bovendien hebben ze ook kwaliteit. Ze kwamen hier voor een punt, dat zag je in de eerste helft. We scoren nog verdiend, maar na de rust werd het dermate matig dat we Oostende lieten terugkeren in de match. Daarom is de ontgoocheling heel groot."

Stuivenberg ziet vooral dat zijn ploeg niet balvast is. "Oostende probeerde het ons met meer lopende middenvelders moeilijk te maken. Op zich kan je dat makkelijk opvangen. Maar we slaagden er vooral niet in om de bal in het team te houden. Dan kan de tegenstander gebruikmaken van zijn power."

Ook de wisselvalligheid van Genk is een doorn in het oog. "Voor de rust konden we wel goed passen, na de rust niet. Als team zijn we niet constant genoeg. Dat blijft een moeilijk verhaal, omdat we een stap vooruit willen zetten. Ik vind dat het tijd is dat we opstaan en het niveau gaan halen dat nodig is om wedstrijden te winnen. Dat duurt te lang."

Te braaf?
De kritiek is nu dat Stuivenberg te braaf zou zijn met zijn spelers. De Nederlander lacht dat weg. "Ik weet niet wat daarmee bedoeld wordt. De mensen die met mij werken zullen mij zeker niet als te braaf omschrijven. Ik durf zeker op tafel te kloppen. Elkaar de waarheid durven te zeggen is van belang om vooruitgang te maken."

De fluitconcerten vanuit het publiek komen hard aan. "Ik vind dat jammer. Ik begrijp dat ze teleurgesteld zijn, dat ben ik ook. Of ik moet vrezen voor mijn job? Ik snap dat het zo werkt, maar het enige dat wij kunnen doen is hard werken en geloven in onze filosofie. Ik ben ervan overtuigd dat we de boel voor elkaar gaan krijgen."