Stuivenberg snoert critici de mond: Wat bedoelen ze daarmee?

  Stuivenberg snoert critici de mond: "Wat bedoelen ze daarmee?"

  zaterdag 23 september 2017 om 22:00

  Racing Genk is bezig aan een dramatisch seizoensbegin, nu ook met een 1-1 thuis tegen rode lantaarn KV Oostende. Met 9 op 24 kunnen de Limburgers allesbehalve tevreden zijn. Albert Stuivenberg krijgt kritiek, maar bijt bij Sporza van zich af.

  De coach van Racing Genk geeft aan dat Oostende niet zo'n slechte opponent is. "Oostende staat dan wel onderaan, maar dient daar niet te staan. Bovendien hebben ze ook kwaliteit. Ze kwamen hier voor een punt, dat zag je in de eerste helft. We scoren nog verdiend, maar na de rust werd het dermate matig dat we Oostende lieten terugkeren in de match. Daarom is de ontgoocheling heel groot."

  Stuivenberg ziet vooral dat zijn ploeg niet balvast is. "Oostende probeerde het ons met meer lopende middenvelders moeilijk te maken. Op zich kan je dat makkelijk opvangen. Maar we slaagden er vooral niet in om de bal in het team te houden. Dan kan de tegenstander gebruikmaken van zijn power."

  Ook de wisselvalligheid van Genk is een doorn in het oog. "Voor de rust konden we wel goed passen, na de rust niet. Als team zijn we niet constant genoeg. Dat blijft een moeilijk verhaal, omdat we een stap vooruit willen zetten. Ik vind dat het tijd is dat we opstaan en het niveau gaan halen dat nodig is om wedstrijden te winnen. Dat duurt te lang."

  Te braaf?
  De kritiek is nu dat Stuivenberg te braaf zou zijn met zijn spelers. De Nederlander lacht dat weg. "Ik weet niet wat daarmee bedoeld wordt. De mensen die met mij werken zullen mij zeker niet als te braaf omschrijven. Ik durf zeker op tafel te kloppen. Elkaar de waarheid durven te zeggen is van belang om vooruitgang te maken."

  De fluitconcerten vanuit het publiek komen hard aan. "Ik vind dat jammer. Ik begrijp dat ze teleurgesteld zijn, dat ben ik ook. Of ik moet vrezen voor mijn job? Ik snap dat het zo werkt, maar het enige dat wij kunnen doen is hard werken en geloven in onze filosofie. Ik ben ervan overtuigd dat we de boel voor elkaar gaan krijgen."

  Plaats een reactie

  Marcus_A +1214
  zaterdag 23 september 2017 om 22:49
  Ik vond het fluitconcert ook jammer...Als het wat minder gaat, moet je je ploeg niet uitfluiten, ze gaan er echt niet beter door spelen!
  Vind ik leuk
  zaterdag 23 september 2017 om 23:42
  Het is op voor Stuyvenberg , welkom Yves Vanderhaeghe !!!!!!!!!!!!!!
  Vind ik leuk
  zondag 24 september 2017 om 22:20
  Helemaal zot zeker, niet telkens een nieuwe coach. Geef de ploeg tijd, tis ne goede trainer met een correcte visie. Pozoulo begint op toeren te komen, Karelis komt eraan. Paar wedstrijden winnen en de trein is niet meer te stoppen. Man man man toch, wat een klotemaatschappij hebben wij toch gecreëerd. Het gaat effe niet, hup de volgende ... en de meeste mensen vinden dit nog normaal tot het hen overkomt....
  Vind ik leuk
  Gimini +455
  zondag 24 september 2017 om 16:21
  Zolang die Stuivenberg blijft zal Genk een langzame dood sterven en niet alleen op sportief vlak . Want ook financieel wordt het een strop. De waarde van sommige spelers zullen gehalveerd worden op den duur . Ok, Jansens en Deconde doen maar op , die schapenboer was hun keuze. Beter de club de dieperik in dan gezichtsverlies lijden.
  Vind ik leuk
  zondag 24 september 2017 om 22:22
  Weet dat de gangmakers van vorig seizoen nog maar net uit de lappenmand komen en er één nog inzit. Eens deze op toerental zijn, is ons herkenbaar KRC niet meer te stoppen. Dit is een goede, jonge trainer met de juiste visie voor de club. Komaan seg, doorbreek nu eindelijk eens dat negatieve denken en doe zoals de meeste Engelse Clubs aan visie op langere termijn
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Stuivenberg snoert critici de mond: "Wat bedoelen ze daarmee?"