Moeskroen zet opmars verder na spektakelstuk tegen Eupen

23-09-2017 21:45

Moeskroen blijft goed bezig in de Jupiler Pro League, al had het wel veel moeite met Eupen. De Henegouwers bogen nog een 1-2 om naar 3-2.

Moeskroen is de laatste weken bijzonder goed bezig, terwijl Eupen achteraan bengelt. Toch was het verschil in de eerste helft niet groot. Van Crombrugge moest wel redding brengen op een poging van Bolingi. De tweede echte kans kwam er op het halfuur, maar was wél raak: Govea trapte een vrijschop perfect binnen.

Moeskroen zakte in de laatste vijf minuten van de eerste helft helemaal terug. Eerst kon Eupen al voor de gelijkmaker zorgen via Tirpan, die Bailly versloeg met een knap schot. Diezelfde Bailly blunderde even later door veel te ver uit te komen, Leye profiteerde en zorgde zowaar voor een voorsprong.

Heel wat werk dus voor Moeskroen in de tweede helft, maar het kreeg wel hulp van de bezoekers. Loties maakte met een own-goal gelijk. Leye kon Eupen nog voorsprong brengen met een vrije trap, maar die stierf op het doelpunt. Het was de doodsteek, want amper een paar minuten scoorde Bolingi de 3-2 voor Moeskroen. De late rode kaart voor thuisspeler Amallah was maar een voetnoot. Een koude douche voor Eupen, dat nu in de kelder gaat blijven.