Racing Genk slikt nieuwe opdoffer, ook geen zege tegen rode lantaarn

Racing Genk slikt nieuwe opdoffer, ook geen zege tegen rode lantaarn

23-09-2017 19:45
1

Racing Genk heeft opnieuw dure punten verspeeld. In de eigen Luminus Arena hield het KV Oostende lang onder de duim, maar Zinho Gano zorgde toch nog voor een avond in mineur voor de Limburgers.

Oostende ontsloeg deze week coach Yves Vanderhaeghe en stelde T2 Adnan Custovic aan als tijdelijke vervanger. Zijn wedstrijdplan was duidelijk: een dubbele gordel zetten en hopen op een tegenprik. Dat lukte in de eerste helft aardig, want Genk kreeg nauwelijks kansen. Het kan echter nog altijd rekenen op Malinovskyi. Met een fenomenale vrije trap kon hij Genk net voor rust toch nog op voorsprong zetten.

In de tweede helft kwam Oostende heel anders uit de kleedkamer. Onder impuls van invaller Vandendriessche zette het plots wél druk naar voor. Dat resulteerde in een aantal doelkansen. Op het uur kreeg Bjelica een uitgelezen kans, maar Vukovic redde met zijn been. Het was uitstel van executie. Toen Jali even later Gano bediende aarzelde die niet. Met een overhoekse trap bezorgde hij KV Oostende zijn tweede punt van dit seizoen.

Genk blijft zo in de rechterkolom staan met een zwakke 9 op 24. Oostende houdt de rode lantaarn, maar toonde wel dat het meer in zijn mars heeft dan die 2 op 24.