Anderlecht is gewaarschuwd: Celtic doet vertrouwen op in 'match van het jaar'

Anderlecht is gewaarschuwd: Celtic doet vertrouwen op in 'match van het jaar'

23-09-2017 15:58
1

RSC Anderlecht treedt zaterdagavond aan op het veld van Waasland-Beveren, maar zal ongetwijfeld ook al met een schuin oog kijken naar de midweekse speeldag in de Champions League. Dan ontvangt paars-wit een Celtic FC mét vertrouwen.

Dit weekend stond in Schotland namelijk The Old Firm op het programma, de kraker tussen Celtic Glasgow en de Glasgow Rangers. Celtic speelde op verplaatsing, maar dat deerde The Bhoys absoluut niet. De groen-witten wonnen met 2-0 en tonen zo klaar te zijn voor de verplaatsing naar Brussel. Dat zal ook nodig zijn, want op de openingsspeeldag van deze CL-campagne ging Celtic thuis met 0-5 onderuit tegen Paris Saint-Germain.

Tom Rogic tekende in het Ibrox Stadium voor de openingstreffer, Leigh Griffiths zorgde na 66 minuten voor de beslissing. Door de nederlaag staan de Rangers na zeven competitieduels al acht punten achter op Celtic, dat opnieuw fluitend op weg lijkt naar de titel. De eerste achtervolger, Aberdeen FC, volgt nu al op vijf eenheden, weliswaar met een wedstrijd minder op de teller.