Clement kijkt niet naar tegenstander: 'Interesseert me niet wat Anderlecht doet'

Clement kijkt niet naar tegenstander: 'Interesseert me niet wat Anderlecht doet'

23-09-2017 14:55
11

Philippe Clement heeft een prima competitiestart achter de rug met Waasland-Beveren. Hij parkeerde de club in de middenmoot van het klassement met negen punten uit zeven wedstrijden. Zaterdagavond volgt echter een grote test. Dan zakt RSC Anderlecht af naar de Freethiel.

Clement is zeker niet van plan om zich aan te passen voor de komst van de landskampioen. De Waaslanders kregen veel lof voor hun verzorgd aanvallend voetbal en de coach wil die lijn doortrekken. "Het interesseert me niet wat Anderlecht gaat doen", aldus Clement aan Het Nieuwsblad. "Ze mogen spelen hoe ze willen. Wij doen ons eigen ding. Voor elk systeem proberen we de sleutel te vinden."

Volgens de analisten van de krant zijn de flanken van Anderlecht (Ivan Obradovic en Alexandru Chipciu, red.) heel kwestbaar. "Chipciu en Obradovic onder druk zetten? We willen iederéén onder druk zetten. Als we enkel die twee gaan viseren en de anderen vrij laten spelen, komen we in de problemen. We zullen heel volwassen moeten spelen", besloot de coach van Waasland-Beveren.