'Gigantisch dagloon van Neymar; enorme bonussen komen daar nog eens bovenop'

  'Gigantisch dagloon van Neymar; enorme bonussen komen daar nog eens bovenop'

  zaterdag 23 september 2017 om 14:45

  Neymar verdient bij Paris Saint-Germain ongeveer 100.000 euro per dag. Dat blijkt uit het contract dat Football Leaks in handen heeft gekregen en Der Spiegel heeft mogen inzien.

  Maandelijks ontvangt Neymar 3.069.520 miljoen euro als basissalaris van PSG. Dat komt neer op een jaarsom van bijna 37 miljoen euro. Daar blijft het niet bij voor Neymar: door middel van bonussen zou hij nog eens twintig miljoen euro per jaar kunnen bijschrijven. Dit was ongeveer hetzelfde bij FC Barcelona.

  Der Spiegel heeft ook een brief in handen van een hooggeplaatste functionaris van de UEFA, die niet bij naam wordt genoemd, waarin de transfermarkt wordt vergeleken met het 'roofdier kapitalisme van de negentiende eeuw in de Verenigde Staten'. 'Ik denk dat de huidige ontwikkelingen aantonen dat het systeem buiten controle is', schrijft de UEFA-functionaris op 8 augustus. 'Het bevordert de sportbalans niet, biedt geen voordeel voor de welvaart en dus is er geen stabiliteit in de contracten'.

  Plaats een reactie

  Kdb90 +1194
  zaterdag 23 september 2017 om 15:22
  Wel, als ik iets bij iemand zie dan heb ik niet snel de neiging om te zeggen van dat zou ik ook wel willen want ik heb een goeie job en nen goeie thuis, maar nu wil ik toch wel een uitzondering maken haha :p
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Gigantisch dagloon van Neymar; enorme bonussen komen daar nog eens bovenop'