Nieuwkomer wil carrière afsluiten bij STVV: 'Bij welke club kan je beter zitten?'

Nieuwkomer wil carrière afsluiten bij STVV: 'Bij welke club kan je beter zitten?'

23-09-2017 13:48

Jonathan Legear zal zich zijn overstap van Standard naar Sint Truiden zeker niet beklagen. De flankspeler krijgt veel speelminuten en was al een paar keer beslissend voor de Kanaries.

"Ik wilde weer spelplezier vinden", vertelde Legear aan Het Belang van Limburg. "Toen Roland Duchâtelet me een driejarig voorstel deed, was het snel beslist. Deze club moet ten opzichte van Standard alleen onderdoen betreft de académie en het supportersaantal. Verder wordt hier even professioneel gewerkt. Bij welke club buiten de top zes kan je beter zitten?"

Legear had nochtans verschillende buitenlandse aanbiedingen, maar omwille van familiale redenen wilde hij dichtbij huis blijven voetballen. "Ik had voor China kunnen kiezen, maar wilde in de buurt zijn van mijn ouders, mijn vriendin en mijn zoontje. Nu ik bij STVV zit, kan ik goed trainen, matchen spelen op het hoogste niveau en mijn zoontje toch van school oppikken."

De ex-Rode Duivel voelt zich duidelijk goed in Limburg en hoopt zijn carrière op Stayen te kunnen afsluiten. "Op deze manier voel ik me uitstekend in mijn vel. Je weet nooit wat er gebeurt in het voetbal. Maar nu voelt het aan dat ik bij deze club wil doorgaan tot het einde van mijn carrière."