Van overbodig naar onmisbaar: 'Nog nooit zo belangrijk geweest op een voetbalveld'

Van overbodig naar onmisbaar: 'Nog nooit zo belangrijk geweest op een voetbalveld'

23-09-2017 13:30
2

Royal Antwerp FC heeft vrijdagavond tegen KV Kortrijk zijn eerste thuiszege van het seizoen geboekt. William Owusu was opnieuw één van de uitblinkers bij de Great Old. De Ghanese spits was goed voor een doelpunt en een assist tegen Kortrijk.

Owusu mag je gerust een kat met negen levens noemen. Vorig seizoen zelfs uitgejouwd door de Antwerp-aanhang, maar nu is hij opeens onmisbaar geworden. "Dat deed me heel veel pijn, al begreep ik gaandeweg wel dat die fluitconcerten kwamen door de frustratie van zoveel jaar tweede klasse", vertelde de aanvaller aan Het Laatste Nieuws.

"Ik word nu beloond voor het feit dat ik ondanks alles altijd ben blijven werken en in mezelf ben blijven geloven. Zalig ook om te zien dat diezelfde supporters die me een jaar geleden nog uitspuwden, me nu toch appreciëren. Ik zit gewoon in een heel sterke periode. Hoe dat komt? Enkel en alleen omdat God het wil."

De spits scoorde nu al drie wedstrijden op en hoopt de goede lijn door te trekken. "Het klopt dat mijn statistieken in België nooit beter waren dan nu. Ik ben nog nooit zo belangrijk geweest op een voetbalveld als nu. Dat is een heel fijn gevoel. De beste Owusu is eindelijk opgestaan", besloot de Antwerp-spits.