Kandidaat-trainer reageert: Een club als Anderlecht laat je niet ongevoelig

Kandidaat-trainer reageert: "Een club als Anderlecht laat je niet ongevoelig"

23-09-2017 11:50
1

RSC Anderlecht is na het ontslag van René Weiler naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. De namen van Hein Vanhaezebrouck, Claude Puel en Frank de Boer passeerden al de revue, maar L'Equipe meldt dat de Brusselaars belangstelling tonen voor Christophe Galtier.

De ex-coach van AS Saint-Etienne zou volgens de Franse sportkrant al gecontacteerd zijn door een vijftal makelaars met de vraag of hij een overstap naar paars-wit ziet zitten. En dat is absoluut het geval. "Een club als Anderlecht laat je niet ongevoelig. Ze verdienen respect vanwege hun rijke geschiedenis en palmares", liet Galtier optekenen tegenover L'Equipe.

De afgelopen maanden liet hij aanbiedingen uit Turkije en China schieten, maar voor Anderlecht staat de deur blijkbaar wel open. De 51-jarige Galtier heeft een stevige reputatie uitgebouwd in zijn thuisland Frankrijk. Als speler was hij actief bij onder meer Olympique Marseille, Lille OSC en Toulouse. Nadien ging hij aan de slag als assistent-trainer.

Hij verslond verschillende ploegen (Olympique Marseille, Aris, SC Bastia, Al Ain, Portsmouth, Sochaux en Olympique Lyon) vooraleer hij in 2008 aan de slag ging bij Saint-Etienne. Na het ontslag van Alain Perin kreeg hij zijn kans als hoofdcoach bij Les Verts en dat werd een geslaagde samenwerking. Eind vorig seizoen verliet hij de club na negen succesvolle seizoenen.