'Grote schoonmaak bij Barça in januari: vier spelers moeten 100 miljoen opleveren'

'Grote schoonmaak bij Barça in januari: vier spelers moeten 100 miljoen opleveren'

23-09-2017 11:20
1

Vier spelers van FC Barcelona staan op de nominatie om de Catalaanse grootmacht in januari te verlaten. Volgens Mundo Deportivo mogen Rafinha Alcántara, André Gomes, Arda Turan (foto) en Paco Alcacér uitkijken naar een andere werkgever. 

Het kwarter komt niet voor in de plannen van trainer Ernesto Valverde. Met de verkoop van Rafina, Gomes, Turan en Alcacer hoopt Barça in totaal zo'n 100 miljoen euro te verdienen. Dat geld kan vervolgens besteed worden aan een nieuwe spelmaker. Pogingen om Phillipe Coutinho deze zomer over te nemen van Liverpool, mislukten. 

Gomes en Turan stonden in juli ook al op de nominatie om verkocht te worden. Turan wees een aantal ploegen uit Engeland, Italië en China af, weet Mundo Deportivo. Gomes - een jaar geleden voor ruim 35 miljoen euro overgenomen van Valencia - stond op deadlineday op het punt om naar Tottenham Hotspur te vertrekken. Die transfer viel uiteindelijk in het water. 

Alcacér werd in augustus 2016 voor 30 miljoen overgenomen van Valencia. De Spaanse spits zou nu in de belangstelling staan van SSC Napoli en Internazionale.