Wedstrijd herspelen of niet? Standard en STVV kennen binnenkort het verdict

Wedstrijd herspelen of niet? Standard en STVV kennen binnenkort het verdict

23-09-2017 11:10
3

Standard Luik is vrijdagnamiddag nogmaals gaan bepleiten dat de wedstrijd tegen Sint Truiden moet herspeeld worden. Volgens de Rouches nam scheidsrechter Alexandre Boucout bij de uitsluiting van Orlando Sa op de derde speeldag een verkeerde beslissing.

"Er werd beslist om ten laatste binnen een maand uitspraak te doen in het kader van dit dossier", liet de KBVB weten aan Het Nieuwsblad. De Portugees werd uitgesloten na een tussenkomst van de videoref. In de blessuretijd van de derby op het veld van STVV (1-0) trapte de spits richting Steven De Petter. Boucaut had de fase niet gezien, maar werd aangemaand de videobeelden te bekijken.

Na een overtreding van Marin werd het spel stilgelegd en kon Boucaut de beelden raadplegen. De ref gaf rood aan Orlando en liet het spel herlanceren op de plaats waar hij de fout beging. Volgens de Rouches moest Boucaut echter het spel laten hernemen op de plaats waar Marin de overtreding maakte.

De Luikse club vindt dat de 'scheidsrechterlijke vergssing' een grote invloed heeft gehad op het verdere verloop van de partij. Na de uitsluiting van de spits scoorde Boli het enige doelpunt van de match uit de vrije trap die volgde na de rode kaart. De Rouches willen de wedstrijd laten herspelen. Het Bureau Arbitrage verklaarde eerder dat de klacht van de Luikenaars ongegrond was.