Ex-coach houdt pleidooi voor Frutos: 'Nico heeft alle kwaliteiten om het te maken'

Ex-coach houdt pleidooi voor Frutos: 'Nico heeft alle kwaliteiten om het te maken'

23-09-2017 10:14
3

Nicolas Frutos debuteert zaterdagavond als hoofdcoach in de Jupiler Pro League. Afgelopen woensdag doorstond de Argentijn met verve zijn vuurdoop tijdens de bekermatch tegen Westerlo (0-1).

Volgens Ariël Jacobs hoopt zijn gewezen poulain dat hij definitief hoofdtrainer mag blijven. "Nico heeft duidelijk vermeld dat hij T1 wil blijven, terwijl Herman Van Holsbeeck verklaarde dat het om een tussenoplossing ging.", vertelde de ex-coach van Anderlecht aan Het Laatste Nieuws. "Nico speelt zo hoog spel, want als hij geen succes boekt, moet hij helemaal opnieuw beginnen. Maar is die houding slecht? Het is nu eenmaal zijn stijl: hij is heel zeker van zichzelf. Niet eens onterecht, want Nico bezit veel kwaliteiten om het te maken."

"Toen ik met Nicolás werkte, was hij veel bezig met zichzelf, want hij sukkelde vaak met blessures. Desondanks was hij een leidersfiguur in de kleedkamer. Hij was vooral een motivator: hij kon zijn ploegmaats enorm aanvuren. Op tactisch gebied was hij minder aanwezig. Je kon toen al zien dat Nico vanuit zichzelf erg gedreven is. Hij wilde voortdurend béter worden. Dat zijn topeigenschappen voor een jonge coach, die - zeker bij Anderlecht - heel veel over zich heen krijgt."