Charleroi moet Belgische topclubs teleurstellen: 'Mazzu wordt onze Ferguson'

Charleroi moet Belgische topclubs teleurstellen: 'Mazzu wordt onze Ferguson'

23-09-2017 09:26
2

Felice Mazzu is op enkele jaren tijd al een icoon geworden bij Charleroi. De coach maakte van de Zebra's weer één van de grootste ploegen in België. Hij werd dan ook al gelinkt aan verschillende Belgische topclubs. Maar Charleroi wil hem niet laten gaan.

"Toen ik Felice vijf jaar geleden ging zoeken bij Woluwe, wist niemand wie hij was", zegt algemeen manager van Charleroi Mehdi Bayat in Het Laatste Nieuws. "'Hij is hem gaan halen omdat het iemand van Charleroi is', klonk het toen. Terwijl ik meteen gezegd heb dat hij mijn belangrijkste transfer was. Want met hem kon ik een sportief project over langere termijn opzetten."

Bayat heeft ook een plan met Mazzu. "Nu ziet men overal dat Mazzu een goeie trainer is, maar ik wil dat hij de Alex Ferguson van Charleroi wordt. Dan heb ik het echt over de lange termijn, want Ferguson werkte 26 jaar bij Manchester United."

Hij beseft echter ook dat Mazzu niet enkel uit goodwill zal blijven. Een stap hogerop behoort nog altijd tot de mogelijkheden voor hem. Dat wil Bayat verhinderen. "Maar net als elke goeie trainer heeft Felice ambities. En die moet ik voeden. Financieel om te beginnen, hij heeft niet meer het salaris van in het begin. Maar ook sportief, met een spelersgroep, stabiliteit en een goeie rekrutering. Dit seizoen is die zelfs 100% geslaagd, dat is uitzonderlijk", besluit hij.