'Anderlecht achterlaten was niet makkelijk, maar ik kon niet beter'

  'Anderlecht achterlaten was niet makkelijk, maar ik kon niet beter'

  vrijdag 22 september 2017 om 22:55

  Youri Tielemans besloot afgelopen zomer om Anderlecht te verlaten. De Rode Duivel trok naar AS Monaco. De ideale stap volgens hem.

  Door Anderlecht te verlaten nam hij ook afscheid van zijn jeugdliefde. Al was het volgens hem een noodzakelijke stap. "Ik kon niet meer beter voor Anderlecht", klonk het tegenover Eleven Sports. "Het was voor mij het ideale moment om te vertrekken bij Anderlecht."

  "Ik kon niet beter in België. We hadden net de titel gepakt na een moeilijk seizoen en in de Europa League gespeeld. Ik heb bijna 15 jaar het shirt van Anderlecht gedragen. Dat is lang en dat achterlaten was niet makkelijk. Na de vakantie ben je echter gefocust op je nieuwe club", vertelt hij.

  De middenvelder voelt zich wel goed in Frankrijk. "Je hebt hier alles om te relaxen, alles voor een goed leven. Als je dan nog eens bezig bent met voetbal, kan het niet mis lopen. Monaco is wel heel anders dan Anderlecht en Brussel. Hier is niet zoveel volk. Het stadion vergelijk ik een beetje met het Koning Boudewijnstadion. Monaco zou wel graag een groter stadion zetten, maar er is een gebrek aan plaats. Ik woon inderdaad dicht bij het Stade Louis II. Dat is tof want zo kan ik te voet naar de training en wedstrijden", aldus Tielemans.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  'Anderlecht achterlaten was niet makkelijk, maar ik kon niet beter'