Wolfsburg-Belgen stunten en houden kampioen Bayern in bedwang

Wolfsburg-Belgen stunten en houden kampioen Bayern in bedwang

22-09-2017 22:31

Bayern München heeft in de Bundesliga opnieuw averij opgelopen. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam thuis tegen het VfL Wolfsburg van Divock Origi en Koen Casteels niet verder dan 2-2.

Bayern kwam in de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Robert Lewandowski. Arjen Robben maakte er vlak voor rust zelfs 2-0 van. De Nederlander tekende voor zijn 92e treffer in dienst van Der Rekordmeister. Hiermee is hij nu de buitenlander met de meeste goals voor Bayern in de clubgeschiedenis.

De treffers van Lewandowski en Robben waren echter niet genoeg voor Bayern. Tien minuten na rust bracht Maximilian Arnold de spanning namens Wolfsburg terug in de wedstrijd. Het drama voltrok zich toen Daniel Didavi er op aangeven van Paul Verhaegh enkele minuten voor tijd ook nog 2-2 van maakte. Origi speelde 85 minuten, Casteels stond de hele wedstrijd tussen de palen. Die Wölfe pakken het eerste punt sinds het ontslag van Andries Jonker.

Zaterdag speelt koploper Dortmund in eigen huis tegen Borussia Mönchengladbach. Bij winst kan Dortmund het onderlinge verschil laten oplopen tot drie punten. Wolfsburg bezit met zes punten de elfde plek in Duitsland.