Nieuwe Preud'homme loopt niet rond in België: 'Verschilden van elkaar'

  Nieuwe Preud'homme loopt niet rond in België: 'Verschilden van elkaar'

  vrijdag 22 september 2017 om 21:37

  Philippe Clement heeft onder Michel Preud'homme het trainersvak kunnen leren. Nu krijgt hij een kans bij Waasland-Beveren en doet hij het zeker niet slecht. Maar een tweede Preud'homme is hij naar eigen zeggen niet.

  "Ik heb wel passie , zonder het impulsieve van Michel Preud'homme, om al meteen de vergelijking te maken", klinkt het in Het Nieuwsblad. "En zijn bijgeloof heb ik helemaal niet. Er zijn wel meer coaches die sterk bijgelovig zijn. Ik herinner er mij één die nadat we hadden gewonnen van Anderlecht élke keer dezelfde omleiding nam, al waren de werken allang gedaan. Dan zegt mijn analytische geest: Kan toch niet?"

  "Als ik verlies, ben ik kwaad op mezelf, ik uit dat niet zoveel. Al nam de passie van Michel op de bank mij wel mee, dat was echt waar nooit in opdracht. Als ik nu veel rustiger langs de lijn sta, is dat omdat ik nu mijn eigen ding kan doen, zelf kan ingrijpen. Raar eigenlijk, hoe Michel en ik verschilden en tegelijk heel hard op elkaar leken, in die drang naar perfectie en winnen", vertelt hij.

  Nu moet Clement het zonder Preud'homme doen, maar helemaal nieuw is het voor hem niet. "Transfers, tactiek, trainingen, organisatie - deed ik bij Club samen met Michel. Vraag hier maar na: van de eerste dag dacht hier niemand: Dat is zijn eerste job als hoofdtrainer. In vertrouwen zit ook zelfvertrouwen. Ik had er alle vertrouwen in dat ik deze job aankan. En ik steek niet weg dat mijn ambitie als coach dezelfde is die ik had als voetballer: het hoogst mogelijke bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat ik er de ­bagage voor heb", besluit hij.

  Plaats een reactie

  firedwarf +2931
  vrijdag 22 september 2017 om 21:45
  Mag het van mij altijd eens komen proberen bij Genk moest de moteur daar niet meer aanslaan :D
  Vind ik leuk
  dakcota +4338
  zaterdag 23 september 2017 om 09:05
  Ik ben blij dat hij die typische preudehomme irritante gewoontes niet overgenomen heeft, zoals hij zelf zegt deed hij dat wel nog bij brugge.
  Nu dot hij het veel rustiger, gelukkig

  en chapeau voor zijn positie, al kreeg hij wel veel cadeeautjes van andere ploegen plus morioka, diemss de bestespeler is op onze velden op dit moment.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Nieuwe Preud'homme loopt niet rond in België: 'Verschilden van elkaar'