Update: Gent bevestigt uitstekend nieuws; Foket krijgt groen licht van topdokter

Update: Gent bevestigt uitstekend nieuws; Foket krijgt groen licht van topdokter

22-09-2017 19:00
3

Thomas Foket heeft uitstekend nieuws gekregen van Pedro Brugada. Na enkele nieuwe testen bij de topcardioloog kreeg de Rode Duivel groen licht om opnieuw aan topsport te doen.

Foket stond eind vorig seizoen op het punt om te tekenen bij Atalanta Bergamo, toen tijdens zijn medische testen plots hartproblemen werden vastgesteld. In het hart van de rechstachter waren er twee zones die kampten met een zuurstofgebrek. Na een uitgebreider onderzoek besliste Brugada om Foket te opereren en zes maanden aan de kant te houden.

Maar de revalidatie van de Rode Duivel verliep voorspodig. Hij ging vrijdag langs bij Brugada voor enkele nieuwe testen en de uitslagen zijn positief. Amper twee maanden na zijn operatie, kreeg Foket te horen dat hij opnieuw aan profvoetbal mag doen. Wie weet haalt de Gentenaar alsnog de selectie van bondscoach Roberto Martinez voor het WK in Rusland.

Update 19.00 uur: AA Gent heeft het goede nieuws bevestigd. Thomas Foket mag zich opnieuw een volwaardige profvoetballer noemen.