Is het veld de schuld dat Antwerp thuis nog niet won?

Is het veld de schuld dat Antwerp thuis nog niet won?

22-09-2017 12:45
3

Royal Antwerp FC begon sterk aan de competitie. Voorlopig staat het op een knappe zesde plaats. Opvallend, thuis won The Great Old nog niet. Cisse Severeyns denkt te weten waarom de eerste thuiszege er voorlopig nog niet kwam. 

De voormalig speler denkt dat het veld op de Bosuil in het nadeel is van de thuisclub. "Op pakweg KV Mechelen (1-2 winst van Antwerp, nvdr.) is het veld een stuk kleiner dan op de Bosuil. Daar is het veel gemakkelijker om in een goede organisatie te spelen. Bovendien heeft Antwerp veel lengte in de ploeg. En hoe groter een veld, hoe minder je die lengte als troef kan uitspelen, want dan is er meer ruimte om over de grond te voetballen", klinkt het in Sportwereld.

Vrijdagavond krijgt Antwerp een nieuwe kans op een eerste thuiszege. KV Kortrijk komt over de vloer. "Extra druk? Niet meer dan anders", aldus trainer Laszlo Bölöni. "Maar het wordt wél tijd dat we eens thuis een competitiematch winnen. We verlangen er alleszins erg naar en zullen er alles aan doen. Want om ervoor te zorgen dat onze vele punten op verplaatsing ook iets waard zijn, moeten we thuis geregeld eens winnen. Maar je mag niet vergeten dat we met Anderlecht en Genk al twee stevige tegenstanders over de vloer kregen en dat Sint-Truiden ook een sterke uitreputatie heeft."

Lees ook: Boze Antwerp-fans willen geen carnaval op de Bosuil: 'Boycotten'