Anderlecht staat stil bij overlijden, spelers eren clubman

Anderlecht staat stil bij overlijden, spelers eren clubman

22-09-2017 12:04

Jean Plaskie is helaas niet meer. Op 76-jarige leeftijd wisselde hij het tijdige in voor het eeuwige. Plaskie speelde lang voor Anderlecht en de club zal hem dit weekend eren.

'Naar aanleiding van het trieste overlijden van Jean Plaskie heeft RSC Anderlecht besloten om morgen, zaterdag 23 september, de wedstrijd tegen Waasland-Beveren af te werken met een zwarte rouwband. Op die manier wil de club de Brusselaar, die heel zijn carrière de kleuren van Paars-Wit verdedigde, nog een laatste eer bewijzen. De ex-international overleed afgelopen maandag op 76-jarige leeftijd', klinkt het bij Anderlecht. 

Plaskie kreeg zijn jeugdopleiding bij SFC Haren, maar vertrok in 1958 al naar Anderlecht. Nauwelijks een jaar later mocht hij al debuteren voor paars-wit. Vooral in de jaren zestig beleefde hij hoogdagen bij de club van zijn hart. Hij speelde liefst vijf keer kampioen, telkens als basispion. Het leverde hem ook een vaste stek op bij de Rode Duivels, waar hij uiteindelijk 33 caps verzamelde. In 1971 maakte hij op amper dertigjarige leeftijd een einde aan zijn carrière door een zware blessure.