OFFICIEEL: Langil gaat aan de slag in de Nederlandse Tweede Klasse

OFFICIEEL: Langil gaat aan de slag in de Nederlandse Tweede Klasse

22-09-2017 11:52

NEC heeft zich buiten de transferperiode nog met een aanvaller versterkt. Steeven Langil heeft een contract voor één seizoen met de optie op nog een jaar getekend bij de naar de Jupiler League gedegradeerde club.

De 29-jarige Langil zat zonder club na zijn vertrek bij Legia Warschau, dat hem de tweede competitiehelft van vorig seizoen verhuurde aan zijn oude club Waasland-Beveren. In Polen en met Auxerre (in 2010) kwam hij in actie in de Champions League. "Steeven is een speler die we aantrekken voor de rechterflank, maar hij kan ook op links uit de voeten", legt technisch directeur Remco Oversier uit op de website van NEC.

"Het is een speler met veel ervaring op het hoogste niveau en in verschillende competities. Hij brengt snelheid en diepgang, zowel aan de bal als zonder de bal. Hiermee vergroten we ook op de flanken de keuzemogelijkheden", aldus Oversier. Langil heeft een verleden in de Ligue 1 en 2 en kwam in België ook uit voor Royal Excel Moeskroen.

Afgelopen zomer was Langil in beeld bij Antwerp en STVV, maar nu kiest dus voor een avontuur bij een Nederlandse tweedeklasser.