Belangrijke spelers van RSCA moeten vrezen voor plek: Waar zet je hem?

Belangrijke spelers van RSCA moeten vrezen voor plek: "Waar zet je hem?"

22-09-2017 11:52
2

Nicolas Frutos koos tegen KVC Westerlo voor een nieuw systeem. De Argentijn plaatste zijn ploeg in een 3-4-3 opstelling. Dat kan slechts nieuws betekenen voor enkele belangrijke spelers van Anderlecht.

Vooral kapitein Sofiane Hanni lijkt het kind van de rekening te gaan worden. "Waar kun je Hanni posteren?", vraagt analist Thomas Chatelle zich af in Het Laatste Nieuws. "Op links is Onyekuru namelijk een zekerheid, terwijl Hanni op de rechterkant minder tot zijn recht komt."

Maar de Algerijn is niet de enige die moet vrezen. "En wat met Trebel, als Kums en Dendoncker basisspelers blijven? Nochtans bezitten beiden een profiel dat past binnen de filosofie van Frutos - ze zijn balvast en hebben een groot loopvermogen", vertelt hij.

Chatelle denkt niet dat Frutos voor dit systeem zal blijven kiezen. "Met dít spelersmateriaal lijkt het systeem van tegen Westerlo niet houdbaar tegen góeie tegenstanders, maar Frutos wil match na match analyseren op welke manier hij zijn team het beste kan laten voetballen. Geef hem tijd - het is onmogelijk om Frutos' hand te zien na één training", besluit hij.