Plannen Eurostadion helemaal afgelopen? Minister kan alles dwarsbomen

Plannen Eurostadion helemaal afgelopen? Minister kan alles dwarsbomen

22-09-2017 11:25
1

De UEFA wil voor 20 november weten of een Eurostadion nog haalbaar is voor het EK2020. De KBVB werd al onder druk gezet, dat hoopt op de goodwill van de Vlaamse regering. Maar één man lijkt de plannen nog te dwarsbomen.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is volgens Het Nieuwsblad geen al te grote fan van het plan om een Eurostadion in Brussel te zetten. De hoofdstad wil enkele stukken Vlaamse grond kopen om het stadion te bouwen, maar dat weigert Weyts.

Het gaat meer bepaald om twee stukken Vlaamse grond, die noodzakelijk zijn voor het fietsverkeer en voor in- en uitritten van de parking. "Ik zie voorlopig geen elementen om mijn standpunt te wijzigen", aldus Weyts. "Maar ik zie mezelf niet als de persoon die de sleutels van het Eurostadion in handen heeft. De procedure van de omgevingsvergunning loopt, en ligt volledig bij ­minister Schauvliege."

Joke Schauvliege (CD&V), minister van Omgeving, is de persoon die de omgevingsvergunning moet toekennen. Maar dan moet eerst de buurtweg op Parking C afgeschaft worden. Al langer een moeilijke opgave. "Maar ik heb advies gevraagd aan mijn diensten en zal een beslissing nemen zodra ik daarover beschik", klinkt het. Bouwheer Ghelamco zou ervan overtuigd zijn dat het nog iets kan regelen met Weyts en de Vlaamse regering voor die stukken grond.